Stichting AED De Lutte-Zuid

Hart voor elkaar!

Beste Buurtbewoners,

Het is al weer een jaar geleden dat u een nieuwsbrief van ons ontving daarom is het tijd om u weer even bij te praten. Deze keer een langere nieuwsbrief dan u van ons gewend bent. Ga er dus even rustig voor zitten.

Incasso

In november zullen we de jaarlijkse bijdrage van € 8,50 van uw rekening incasseren. Heeft u ons geen incassomachtiging verleend maar neemt u wel deel, dan zult u een e-mail van ons ontvangen met het verzoek dit bedrag naar ons over te boeken.
Ontvangt u deze nieuwsbrief en neemt u nog geen deel aan het AED project in onze wijk, dan zouden we het op prijs stellen als u het machtigingsformulier zou willen downloaden van onze website (http://aed.pa5dl.com/formulieren) en dit ingevuld inleveren bij een van de werkgroepleden.

Onderhoud en status AED

Onze AED verkeert in goede staat van onderhoud en wordt naast de dagelijkse zelftesten jaarlijks door ons uitgelezen en gecontroleerd op o.a. foutmeldingen, status van de batterij en verloopdatum van de elektroden. Toen we de AED hebben aangeschaft,  was het idee dat deze in 7 jaar zou worden afgeschreven. Omdat de productie van dit model pas vorig jaar is beëindigd, is de verwachting dat we nog minimaal 5 jaar onderdelen kunnen bestellen. Ook omdat onze AED nog volledig voldoet aan de stand der techniek, hebben we besloten de afschrijvingstermijn vooralsnog te verlengen tot 10 jaar.

Verzekering AED

In verband met een aantal diefstallen van AED’s het afgelopen jaar in deze regio, hebben we als werkgroep besloten om naast het standaard contract een diefstalverzekering af te sluiten. Omdat de firma Medisol de enige leverancier is in Nederland die deze verzekering aanbiedt, hebben we hier het servicecontract en de verzekering (een bundel) ondergebracht.

Cursussen voor lekenhulpverleners

In januari en februari volgend jaar zullen de herhalingscursussen AED/reanimatie voor de lekenhulpverleners weer worden verzorgd door de EHBO. De EHBO is inmiddels geïnformeerd dat ze kunnen rekenen op ca. 50 deelnemers uit onze wijk. Mocht u, om welke reden dan ook, niet kunnen of willen deelnemen aan de cursus, laat het ons dan tijdig weten. Ook als u belangstelling heeft voor het volgen van een cursus kunt u dat via ons aangeven. In verband met de toegang tot de cursuslocatie is het van belang dat we weten wie er wel en niet komt en dat ook iedereen tijdig aanwezig is.

Hartslagnu

De lekenhulpverleners in onze wijk die via de werkgroep AED de cursus volgen, zijn allemaal geregistreerd bij Hartslagnu. Dit betekent dat ze bij een alarmering door de 112-alarmcentrale, een sms bericht ontvangen en vervolgens direct naar het slachtoffer gaan om te reanimeren.
Wanneer u wel bekwaam bent in het reanimeren en gebruik van de AED, maar niet via de werkgroep wordt opgeleid, zou het fijn zijn als u zich zou willen aanmelden op de website hartslagnu.nl. Heeft u hierover vragen, neem dan gerust contact op met een van de werkgroepleden.

Nieuwe deelnemers

Voor de instandhouding van dit AED-project binnen onze wijk De Lutte Zuid, is het van het grootste belang dat zo veel mogelijk bewoners een jaarlijkse financiële bijdrage leveren. Zijn er in uw buurt nieuwe bewoners gekomen, informeer ze dan over het bestaan van dit project. Als ze willen deelnemen, kunnen ze het machtigingsformulier van onze website downloaden (http://aed.pa5dl.com/formulieren), of kunnen ze contact opnemen met een van de werkgroepleden.

E-mail adres gewijzigd?

Is uw e-mail adres gewijzigd? Vergeet het dan niet door te geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.